Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor voor voertuig

Elektrische Onderdelen: Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor

Brandstofniveau sensor meet het reservoir laadniveau. De precieze informatie voor het laden wordt verzonden naar de brandstof indicator. Dus weet de bestuurder altijd hoeveel brandstof er in de tank aanwezig is. In de praktijk is deze functie heel belangrijk, omdat zonder tank lading brandstof meting zal de bestuurder de precieze brandstofverbruik moeten inschatten of de tank lading brandstof regelmatig zelf moeten meten. In veel automerken zijn er twee brandstofniveau meters geinstalleerd- een is aan de bestuurderskant en een andere bevindt zich op de plaats naast de bestuurder.

Als de brandstof indicator verkeerde informatie of steeds verschillende nummers aangeeft, betekent dit dat het kapot is. Als de fout verschijnt als de tank half vol is, moet u in de meeste gevallen de fout zoeken aan de kant van de bestuurder, in andere gevallen – aan de bestuurder's kant. Voor de vervanging van de brandstof niveau sensor moet de inhoud minimaal zijn. In dit geval kost de vervanging niet veel. Omdat een nieuwe sensor veel kost, is het niet nodig om hem te vervangen. Soms kunt u een oude sensor installeren met lagere kosten.

In veel auto's is het noodzakelijk om de sensor te vervangen met een speciale sleutel. Als de bestuurder deze heeft, kan hij met weinig moeite de sensor verwijderen en installeren. Als het gebroken is, stel de reparatie dan niet uit. Vanwege verkeerde informatie, bijvoorbeeld, kan de auto stoppen omdat er geen brandstof in de tank is. Als u radiator koelingsvloeistof, ontstekingsrunner, ABS systeem sensor, regelblok, cilindrisch tandwiel, ontstekingspoel, blokkerende centrale vergrendeling of ander onderdeel voor uw auto nodig heeft, is onze online winkel de plek waar u een uitgebreid assortiment aan reserve auto onderdelen kunt vinden

Hoe weet u dat er een probleem is met de brandstoflevelsensor

Inspecteer eerst het component. Vaak komt schade aan de bewegende contacten door oxidatie veroorzaakt door water en vuil, over een bepaalde tijd.

Weerstand van het component moet ook gecontroleerd worden met een ohmmeter. Let erop dat het niveau aan brandstof in de tank invloed zal hebben op de resultaten van de meting; daarom moet de tank of helemaal leeg of compleet vol zijn. Als de tank leeg is, moet de weerstand van de sensor tussen de 230–330 Ohm liggen. Als de tank vol is, moet de weerstand tussen de 6 en 7 Ohm zijn.

Als de indicator niet reageert op een veranderende hoeveelheid brandstof in de tank, moet u het dashboard uit elkaar halen en de bedrading controleren.

Het component moet één keer per jaar samen met het brandstofsysteem gecontroleerd worden, of na iedere 60 tot 80 duizend kilometer gereden te hebben.

Dit zijn de symptomen dat er een probleem is met het component:

 • de indicator zegt dat de brandstoftank leeg is;
 • als u rijdt, gaat de wijzer abrupt omhoog en naar beneden;
 • als de brandstoftank vol is, laat de indicator een foutief niveau zien.

De redenen van problemen met de brandstoflevelsensor

Het meest voorkomende probleem met het component is een versleten glijder en contactpaden van de potentiometer. Door een gebrek aan contact, wordt de informatie over het brandstoflevel niet overgebracht naar het dashboard. Wegvallen van het voltage van het elektrische systeem van de auto, verlies van bedradingsintegriteit, invloed van water op de contacten en hun vervuiling zorgen dat er geen elektrische signaal verzonden kan worden, waardoor de indicator het niet goed doet.

Soms loopt de sensor vast door verzameld vuil, of verkeerde bijstelling van de wijzer. Zo is het probleem makkelijk weg te halen door het compleet aanpassen van de indicator. Het component kan ook vastzitten door de inkepingen die op de oppervlakte van de drijver zijn ontstaan.

Door gebruik van slechte brandstof en accumulatie van vuil en water in de brandstoftank krijgen de metalen onderdelen van het component sneller te maken met corrosie. Soms komt het probleem door een versleten verzegeling. Als deze één unit vormen, moet de sensor vervangen worden.

Reparatie en vervanging van de brandstoflevelsensor

Als de contacten geöxideerd zijn, is het goed om ze schoon te maken. Als u de sensor ontkoppelt, moet u de contacten niet beschadigen. Als er schade ontstaat moet het component vervangen worden.

Als de indicator incorrecte metingen laat zien, kunt u de wijzer aanpassen. Om dit te doen moet u het bewegende contact van de drijver bewegen naar een extreme positie en de wijzer ook aanpassen.

Als de sensor beschadigd is door mechanische impact, of als de weerstand veranderd is, moet het component vervangen worden. Na installatie van een nieuw component, moet het gecalibreerd worden voor meer accurate data.

Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor van de beste fabrikanten
Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van BUGIAD fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van BOSCH fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van VEMO fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van MEAT & DORIA fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van SIDAT fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van PIERBURG fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van HITACHI fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van TOPRAN fabrikant
Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van ACKOJAP fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van VALEO fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van ERA fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van VAN WEZEL fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van PETERS ENNEPETAL fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van VDO fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van DT fabrikant Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor in originele kwaliteit van DELPHI fabrikant
Originele kwaliteitsonderdelen: Brandstofniveau Sensor / Niveau Sensor voor uw wagen
Koop VEMO Sensor, brandstofvoorraad V10-09-1231 voor voertuig aan voordelige prijs 29,42 €
-22%
29,42 €
37,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | VEMO V10-09-1231
Product informatie
 • Sensortype: Hendelsensor
In voorraad Details
Koop BOSCH Sensor, brandstofvoorraad 0 986 580 343 voor voertuig aan voordelige prijs 96,13 €
-22%
96,13 €
123,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | BOSCH 0 986 580 343
Product informatie
 • Inbouwplaats: Brandstofleiding
 • Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2: Met aansluitonderdelen
 • Werkwijze: Electrisch
 • Brandstofuitvoering: Brandstofniveausensor in hoofdtank
In voorraad Details
Koop VDO Sensor, brandstofvoorraad 220-806-005-001Z voor voertuig aan voordelige prijs 69,20 €
-22%
69,20 €
88,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | VDO 220-806-005-001Z
Product informatie
 • Brandstoftype: Diesel
 • Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2: Zonder pomp
 • Sensortype: Hendelsensor
In voorraad Details
Koop VDO Sensor, brandstofvoorraad 221-824-022-002Z voor voertuig aan voordelige prijs 50,29 €
-22%
50,29 €
64,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | VDO 221-824-022-002Z
Product informatie
 • Sensortype: Hendelsensor
 • Brandstoftype: Benzine
In voorraad Details
Koop BOSCH Sensor, brandstofvoorraad 1 582 980 209 voor voertuig aan voordelige prijs 9,73 €
-22%
9,73 €
12,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | BOSCH 1 582 980 209
Product informatie
 • Inbouwplaats: Opbouw
In voorraad Details
Koop BOSCH Sensor, brandstofvoorraad 0 986 580 365 voor voertuig aan voordelige prijs 40,75 €
-22%
40,75 €
52,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | BOSCH 0 986 580 365
Product informatie
 • Inbouwplaats: Opbouw
In voorraad Details
Koop VALEO Sensor, brandstofvoorraad 347514 voor voertuig aan voordelige prijs 65,71 €
-22%
65,71 €
84,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | VALEO 347514
Product informatie
 • Gewicht (kg): 0,65
In voorraad Details
Koop AIRTEX Sensor, brandstofvoorraad E10532S voor voertuig aan voordelige prijs 49,51 €
-22%
49,51 €
63,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | AIRTEX E10532S
Product informatie
 • Gewicht (kg): 0,29
In voorraad Details
 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Over ons
 • Betaalmethode
 • Verzendkosten
 • Recht van ontbinding
 • Omruilen