Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling voor voertuig

Elektrische Onderdelen: Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling

De gasklep sensor meet de actuele positie van de gasklep. In weze spreken we van een gewone sensor. Als de gasklep draait, draait ook de sensor. Daarom verandert de electrische weerstand ook. De controle eenheid verwerkt de actuele waarde om de nodige hoeveelheid brandstof te berekenen. De gasklep sensor wordt ook wel potentiometer genoemd. Het bevindt zich op de gasklep en is toegankelijk. Er is een aanrakingsclip op de sensor, zodat het gemakkelijk te vervangen is.

Een defecte gasklep sensor wordt op onregelmatige toerental snelheid als u op “gaspedaal” klikt verkregen. De potentiometer kan vastlopen of het kan moeilijk draaien. Als de sensor verkeerd is geinstalleerd, kan er ook begrenzing van de maximale motorkracht ontstaan. De controle eenheid leest gegevens van de sensor. Soms is het genoeg om de gasklep sensor te verwijderen en schoon te maken. Als dit niet helpt, is het noodzakelijk om de sensor te vervangen. Het is niet moeilijk. Maar de sensor moet na de installatie verbonden zijn.

Daarom is het redelijk om een nieuwe gasklep sensor te installeren in een garage. Het is onmogelijk om de sensor te repareren zonder onderhoudshandleiding en de nodige meters. Daarbij komt dat de reden van mislukking verschillend kan zijn. Daarom voor de vervanging is het noodzakelijk om voorzichtig een diagnosis te stellen. In onze online winkel kunt u andere auto onderdelen kopen. Als u een koelsysteem tak, koppeling drukplaat, luchtreinigingsapparatuur, uitlaat, assen 'lagerinzetstuk, lambda sensor, olietemperatuur sensor, olie huisvesting en andere auto onderdelen nodig heeft, gebruik dan de zoekfunctie.

Hoe kunt u defecten aan een gasklep positiesensor ontdekken

Een van de beste manier voor het testen van de functie van het component is de spanning aan de klemmen te meten. Hiervoor moet u de motor aanzetten en de sonde van de voltmeter of multimeter tussen de schuifregelaar en de carrosserie van de auto plaatsen. Bij een gesloten gasklep mag de aangegeven waarde niet hoger dan 0,7 V zijn. Open vervolgens handmatig de gasklep. In deze positie zal de maximale spanning hoger dan 4 V moeten zijn. Wanneer het component werkt zal de verandering van de gaskleppositie de waarde soepel veranderen zullen er zichtbare schommelingen optreden. De plaatsing van de goed werkende sensor maakt de inspectie van de gerelateerde onderdelen en systemen mogelijk.

De volgende symptomen zullen voor u een aanwijzing zijn dat de gasklep positie moet worden gecontroleerd:

 • de motor maakt meer toeren bij het stationair draaien;
 • de motor stottert stationair draaien;
 • het voertuig begint met een koude motor te schokken;
 • de motor stottert wanneer er naar neutraal wordt geschakeld;
 • Check Engine-lampje brandt op het dashboard;
 • het voertuig trekt langzaam op;
 • de motor heeft vermogen verloren.

De oorzaken van defecten aan de gasklep positiesensor

De voornaamste oorzaak van het contactverlies tussen de schuif en de weerstandslaag is een beschadigd contactpunt. Een defecte element vormt bramen op de weerstandslaag, het resultaat is de storing van andere punten. Het verder gebruiken van het component leidt ertoe dat de weerstandslaag slijt met defecten aan de kern als resultaat . De resistieve laag aan de onderzijde van de schuifregelaar slijt vaak, wat resulteert in het onvermogen om de output van de lineaire spanning te verhogen.

De oorzaak van een defecte sensor kan het oxideren van de contacten zijn. Dit gebeurt vanwege de inwerking van vocht op het component. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een hogere vochtigheid in het motorgedeelte.

Voortijdige slijtage van de componenten kan veroorzaakt worden door een slechte kwaliteit. Er zijn variabel weerstandssensoren en contactloze sensoren. Deze laatste worden betrouwbaar geacht en hebben een langere levensduur.

Het repareren en vervangen van de gasklep positiesensor

Bij de reparatie moeten de contacten van de sensor worden schoongemaakt en de isolatie worden vernieuwd. Echter, vanuit materieel en tijdbesparend standpunt bezien is het verstandiger om het component te vervangen. Hiervoor moet moet u eerst de motor uitzetten en de kabel van de negatieve pool op de accu afnemen. Maak de klem die de sensor vastzet los, verwijder de eenheid en draai de twee bevestigingsschroeven los. Verwijder dan het oude component en plaats een nieuw onderdeel, vervang indien nodig ook de afdichtende pakking. Verbind de eenheid. Draai de bevestigingsschroeven goed vast om het trillen van de sensor te voorkomen.

Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling van de beste fabrikanten
Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van JP GROUP fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van HELLA fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van FACET fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van TOPRAN fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van BOSCH fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van ERA fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van HERTH+BUSS JAKOPARTS fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van VEMO fabrikant
Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van BLUE PRINT fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van MEAT & DORIA fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van DELPHI fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van METZGER fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van MAGNETI MARELLI fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van FEBI BILSTEIN fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van ESEN SKV fabrikant Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling in originele kwaliteit van MOBILETRON fabrikant
Originele kwaliteitsonderdelen: Gasklep Positiesensor / Sensor Smoorkleppenverstelling voor uw wagen
Koop METZGER Sensor, smoorkleppenverstelling 0904006 voor voertuig aan voordelige prijs 75,25 €
-22%
75,25 €
96,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, smoorkleppenverstelling | METZGER 0904006
Product informatie
In voorraad Details
Koop HELLA Sensor, smoorkleppenverstelling 6PX 008 476-111 voor voertuig aan voordelige prijs 44,24 €
-22%
44,24 €
56,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, smoorkleppenverstelling | HELLA 6PX 008 476-111
Product informatie
 • Nominale stroom [V]: 5
 • Aantal aansluitingen: 3
In voorraad Details
Koop MAGNETI MARELLI Sensor, smoorkleppenverstelling 810007726502 voor voertuig aan voordelige prijs 24,55 €
-22%
24,55 €
31,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, smoorkleppenverstelling | MAGNETI MARELLI 810007726502
Product informatie
 • Werkwijze: Electrisch
In voorraad Details
Koop BOSCH Sensor, smoorkleppenverstelling 0 280 122 001 voor voertuig aan voordelige prijs 25,33 €
-22%
25,33 €
32,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, smoorkleppenverstelling | BOSCH 0 280 122 001
Product informatie
In voorraad Details
Koop MAGNETI MARELLI Sensor, smoorkleppenverstelling 215800192960 voor voertuig aan voordelige prijs 18,31 €
-22%
18,31 €
23,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, smoorkleppenverstelling | MAGNETI MARELLI 215800192960
Product informatie
In voorraad Details
Koop BOSCH Sensor, smoorkleppenverstelling 0 280 122 014 voor voertuig aan voordelige prijs 36,85 €
-22%
36,85 €
47,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, smoorkleppenverstelling | BOSCH 0 280 122 014
Product informatie
In voorraad Details
Koop RIDEX Sensor, smoorkleppenverstelling 3940T0003 voor voertuig aan voordelige prijs 8,17 €
-22%
8,17 €
10,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, smoorkleppenverstelling | RIDEX 3940T0003
Product informatie
 • Aantal polen: 3
 • Draairichting: Draairichting tegen de klok in
In voorraad Details
Koop DELPHI Sensor, smoorkleppenverstelling SS10993-12B1 voor voertuig aan voordelige prijs 10,11 €
-22%
10,11 €
12,96 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, smoorkleppenverstelling | DELPHI SS10993-12B1
Product informatie
 • Aantal gebruikte contacten: 3
 • Werkwijze: Mechanisch
In voorraad Details
 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Over ons
 • Betaalmethode
 • Verzendkosten
 • Recht van ontbinding
 • Omruilen