CITROËN Onderdelen

Heeft u onderdelen voor uw CITROËN nodig? U vindt ze op onze website!

Automaterialen voor voertuig CITROËN SAXO on-line

SAXO

Originele onderdelen CITROËN C8 web shop

C8

Auto Onderdelen CITROËN 2 CV

2 CV

Auto Onderdelen CITROËN AX

AX

Auto Onderdelen CITROËN C6

C6

Auto Onderdelen CITROËN DS4

DS4

Auto Onderdelen CITROËN DS5

DS5

Automaterialen CITROËN Auto onderdelen CITROËN

Sinds de oprichting is het Franse bedrijf Citroen bekend als het eerste bedrijf dat een grote productie van auto's heeft ontwikkeld buiten de VS. Het bedrijf werd opgericht in 1919 door Andre Citroën en ondanks alle moeilijkheden is het altijd op koers gebleven. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden de fabrieken veranderd en begonnen te militaire uitrusting, artilleriegranaten inbegrepen, te produceren. Het is ook interessant dat de eerste auto Type A is geproduceerd aan het einde van de oorlog en was uitgerust met een elektrische starter en verlichting - een technologische doorbraak in de auto-industrie voor die tijd.

Het bedrijf heeft nieuwe ideeën gemakkelijk aanvaard. Ideeën die niet alleen op technologische aspecten gericht waren. Zo werden in de jaren '20 van de vorige eeuw, meer dan 90% van de auto’s van het bedrijf aan het taxibedrijf in Parijs verkocht. Er is nog een interessant feitje aan de geschiedenis van Citroen. Het wordt geassocieerd met de Franse hoofdstad. Citroen stond bekend als dat bedrijf dat het beroemde symbool van Frankrijk, de Eiffeltoren, gebruikte om hun merk te adverteren. Door de productie van de legendarische Traction Avant verschenen er financiële problemen. Het bedrijf kwam in volle eigendom van de Michelin Vennootschap.

Een nieuwe periode voor het bedrijf begon in 1976, toen Citroën opging in Peugeot Citroën. Jaren '90 van de vorige eeuw worden gekenmerkt door talloze overwinningen in de prestigieuze Dakar rally en andere rally-raids. De jaren 2000 zijn ook niet voorbijgaan zonder overwinningen in het World Rally Championship voor het Citroen team.

Citroen auto-onderdelen hoeven niet veel te kosten als u ze bestelt via internet winkels. Gespecialiseerde bergingen of servicecentra bieden geen koplampen, Park Distance Control of spoiler met zulke lage prijzen. Vergeet bovendien niet dat u op het internet niet alleen voor Citroen vele auto-onderdelen kunt vinden. In onze online shop vindt u ook auto-onderdelen voor Audi, BMW, Fiat en anderen.

Auto-Onderdelen CITROËN per Jaar:
1996  -  1997  -  1998  -  1999  -  2000  -  2001  -  2002  -  2003  -  2004  -  2005  -  2006  -  2007  -  2008  -  2009  -  2010  -  2011  -  2012  -  2013  -  2014  -  2015  -  2016
  • Contact
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Over ons
  • Betaalmethode
  • Verzendkosten
  • Recht van ontbinding
  • Omruilen
  • Nieuwsbrief
  • Banden