Ontstekingsmodule voor voertuig

Ontstekingssysteem Onderdelen: Ontstekingsmodule

Ontstekingmoduul beheert de ontstekingspoel. Er werd vroeger een simpele contactonderbreker gebruikt, maar een moderne contact is preciezer en snel. In principe bestaat het uit een transistor dat wordt gebruikt als een electrische schakelaar. In de ontstekingspoel, is de 12 volt van het elektrische systeem omgezet in een hoge voltage. Door middel van een ontstekingsmoduul of ontstekingsschakelaar word het moment bepaald waarop spanning de bougies bereikt. De bougies produceren een vonk die de brandstof-lucht mengsel ontsteekt.

Om de ontstekingmoduul goed te laten werken, moet er een sensor aanwezig zijn, die de wisselpunten bepaald. Bijvoorbeeld worden er inductieve en Hall sensoren gebruikt. In moderne auto's ontstekingsmoduul word door een electronische motorbesturing geregeld. Als er een fout is, is het meestal genoeg om de regeleenheid te onderzoeken. Sommige fabrikanten hebben een complete ontsteking en schakelaarfunctie direct via de motor regeleenheid geimplementeerd. Ontstekingsmoment word bepaald door het ontstekingsmoduul. Als de ontsteking oneffen werkt of mislukt, kan de reden een mislukking van de ontstekingsmodule zijn. In dit geval kan een nauwkeurig onderzoek van het gehele ontstekingssysteem niet worden vermeden.

Zelfs een auto eigenaar kan het onstekingsmodule vervangen. Om veiligheidsredenen is het noodzakelijk om de geleidingsdraad van de batterij te onderbreken. In vele auto's worden er torx schroeven gebruikt voor de bevestiging. Als u voor het eerst de ontstekingsmodule vervangt, is het noodzakelijk om een foto te nemen van de oude module. Zo is het gemakkelijker om ee nieuwe module te monteren. U kunt remklauwen, remleiding, oliepomp, zijkant richtingaanwijzer, sluitcilinder, condensor en vele andere auto onderdelen bestellen in onze online winkel. In onsw assortiment zijn er auto onderdelen voor vele automerken en modellen. De zoek functie maakt uw zoektocht heel snel en makkelijk.

Hoe kunt u een defecte ontstekingsmodule herkennen

Voor het checken van de conditie van het component heeft u meetinstrumenten (ohmmeter/multimeter) nodig. Voor het checken van een kortsluiting van de carrosserie van de auto moet u een draad van het apparaat op het centrale contact van de module aansluiten en de andere op de carrosserie van de auto. Wanneer de module naar behoren functioneert zal het apparaat niet reageren. De outputs moeten per paar worden gecheckt. Verbind de draden van de multimeter et de cilinders. Wanneer het apparaat geen reactie geeft is duidt dit op een storing.

Voor de inspectie van de primaire circuits van de module moet u de kabels van de ohmmeter aan de linker- en rechterzijde van de terminal aansluiten. Wanneer er geen waarde wordt aangegeven, dan werkt het component niet. Vergelijk de gegevens die u verkrijgt met de waarden die door de producent worden vermeld als toegestaan.

Daarnaast zal de behuizing van de module moeten worden gecontroleerd. Wanneer deze is beschadigd, zal er een vervanging van het onderdeel moet plaatsvinden.

De volgende symptomen zijn voor u een aanwijzing dat de ontstekingsmodule moet worden geïnspecteerd:

 • de motor draait niet stabiel;
 • een gereduceerd motorvermogen;
 • het activeren van het motor noodstopsysteem;
 • het voertuig schokt wanneer er wordt geaccelereerd;
 • het ontbreken van spanning bij de tweede en derde cilinder, of de eerste en vierde cilinder.

De oorzaken van een defecte ontstekingsmodule

Algemene oorzaken waardoor de ontstekingsmodule geen elektrische stroom heeft is draadbreuk, losse aansluitingen of de vervuiling daarvan. Een mechanische beschadiging van het component wordt meestal veroorzaakt door een fysieke impact tijdens het monteren ervan. Barsten in de behuizing van het component hebben als gevolg dat de interne elementen vervuild raken en gaan oxideren door de inwerking van vocht.

Daarnaast kan de module ook schade ondervinden van oververhitting, die het gevolg kan zijn van een interne kortsluiting of door problemen in het besturingssysteem van de motor.

Een foute systeemwerking kan resulteren in kortere levensduur van het component. Zie erop toe dat u de ontsteking nooit aan laat als de motor niet wordt gestart. De levensduur van dit component wordt ook bepaald door de kwaliteit en het in acht nemen van periodiek onderhoud.

Het repareren van de ontstekingsmodule

Uitsluitend terminals kunnen worden gerepareerd. Hiervoor moet u de afdekking van de module behuizing verwijderen, kleine draden van de printplaat verwijderen en nieuwe plaatsen. Daarnaast zullen de bedradingen van de transistor regelaars moeten worden vervangen, en moet de soldeerplek moet worden gelakt.

Het vervangen van de ontstekingsmodule

Voor de vervanging van het component moet u een steeksleutelset en een zeskantsleutel gebruiken. Om te beginnen moet u de minpool van de accu loskoppelen en het aansluitblok verwijderen. Maak vervolgens de hoogspanningskabels los en verwijder dan de bevestigingen van de motor. De volgende stap bestaat uit het monteren van een nieuwe module. Sluit de kabels op de corresponderende cilinders aan en installeer de eenheid door de bovengenoemde stappen in omgekeerde volgorde uit te voeren.

Ontstekingsmodule van de beste fabrikanten
Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van HELLA fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van HERTH+BUSS ELPARTS fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van FACET fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van HITACHI fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van TOPRAN fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van BERU fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van BOSCH fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van VEMO fabrikant
Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van MEAT & DORIA fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van METZGER fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van ESEN SKV fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van MOBILETRON fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van MAPCO fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van AUTOMEGA fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van MEYLE fabrikant Ontstekingsmodule in originele kwaliteit van EPS fabrikant
Originele kwaliteitsonderdelen: Ontstekingsmodule voor uw wagen
Koop HITACHI Schakelsystemen, ontstekingssysteem 138002 voor voertuig aan voordelige prijs 18,91 €
-22%
18,91 €
24,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Schakelsystemen, ontstekingssysteem | HITACHI 138002
Product informatie
 • Aantal aansluitingen: 7
 • Voor fabrikant: OE BOSCH
 • Versie: Hall
In voorraad Details
Koop BOSCH Schakelsystemen, ontstekingssysteem 0 227 100 124 voor voertuig aan voordelige prijs 41,71 €
-22%
41,71 €
53,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Schakelsystemen, ontstekingssysteem | BOSCH 0 227 100 124
Product informatie
In voorraad Details
Koop BERU Schakelsystemen, ontstekingssysteem ZM045 voor voertuig aan voordelige prijs 54,79 €
-22%
54,79 €
70,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Schakelsystemen, ontstekingssysteem | BERU ZM045
Product informatie
 • Voor fabrikant: System HITACHI
In voorraad Details
Koop HITACHI Schakelsystemen, ontstekingssysteem 138005 voor voertuig aan voordelige prijs 20,25 €
-22%
20,25 €
25,96 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Schakelsystemen, ontstekingssysteem | HITACHI 138005
Product informatie
 • Voor fabrikant: OE BOSCH
 • Versie: Pick up
In voorraad Details
Koop HITACHI Schakelsystemen, ontstekingssysteem 138089 voor voertuig aan voordelige prijs 34,88 €
-22%
34,88 €
44,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Schakelsystemen, ontstekingssysteem | HITACHI 138089
Product informatie
 • Voor fabrikant: OE HONDA
 • Versie: Endstufe
In voorraad Details
Koop BOSCH Schakelsystemen, ontstekingssysteem 0 227 100 137 voor voertuig aan voordelige prijs 32,54 €
-22%
32,54 €
41,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Schakelsystemen, ontstekingssysteem | BOSCH 0 227 100 137
Product informatie
In voorraad Details
Koop TOPRAN Schakelsystemen, ontstekingssysteem 108 411 voor voertuig aan voordelige prijs 24,74 €
-22%
24,74 €
31,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Schakelsystemen, ontstekingssysteem | TOPRAN 108 411
Product informatie
 • Spoel-ontsteking: Transistorontsteking
 • Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2: Zonder ontstekingspoel
 • Aantal polen: 4
In voorraad Details
Koop BERU Schakelsystemen, ontstekingssysteem ZM026 voor voertuig aan voordelige prijs 30,01 €
-22%
30,01 €
38,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Schakelsystemen, ontstekingssysteem | BERU ZM026
Product informatie
 • Voor fabrikant: System BOSCH
In voorraad Details
 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Over ons
 • Betaalmethode
 • Verzendkosten
 • Recht van ontbinding
 • Omruilen